Tidligere prosjekter og forestillinger
- Forsiden
- Kontakt Fanny
- Fanny Parow Knill, bakgrunn og erfaring
- Grunnstensmantraet
- Fortellerkafeen De Fire Årstider
- Kari Trestakk Dukketeater
- Språkforming
- Tidligere prosjekter og forestillinger
- Pågående og kommende prosjekter og forestillinger
- Individuelle timer i språkforming / stemmebruk
- Fortellerkurs
- Andre kurs
- Dramaprosjekter
- Referanser
- Videoopptak og lydfiler
- Blogg Blue – Ordenes Kraft
- Fortellerskolen
Fortellerforestillinger:
RINGELIHORN, etter Regine Normann – med keltisk harpe (fra 3 år)
RAPUNSEL, etter Brødrene Grimm – med keltisk harpe og sang (fra 3 år og oppover)
DE TRE SMÅ FUGLENE,
av brødrene Grimm – med keltisk harpe og sang (passer for barn fra tre år og oppover)
RABBINERENS VISDOM
fra Hassidisk tradisjon – med keltisk harpe (mest for voksne – også barn over 10)
DEN GAMLE SKOMAKEREN,
etter Leo Tolstoj – med keltisk harpe (passer for alle over 3 – advents-stemning)
DEN EGENKJÆRLIGE KJEMPEN,
etter Oscar Wilde – med keltisk harpe (passer for alle aldre over 3 – påske)
HOPPENDE MUS,
en transformasjonsfortelling fra indiansk tradisjon – med tromme. (Mest for ungdommer og voksne, men mindre barn kan også ha glede av de enkleste nivåene i fortellingen – så lenge de klarer å sitte stille i 40 mn. )
VANNBÆREREN / THE WATER CARRIER
Fra Sikh-tradisjon – en kort (10 mn) men gripende fortelling, om mellommenneskelig forståelse. Med keltisk harpe og sang. (denne fortellingen er for voksne, men jeg har også fortalt den til barn over 11 år, med god mottagelse)
JENTA SOM GIFTET SEG MED EN BJØRN
Fra amerikanske urinnvåneres tradisjon – med tromme. Som mange av disse historiene sier den noe om sammenhengen mellom mennesker, dyr og natur. Passer for voksne og barn. 30 -40 mn.
EN JULEAFTEN, av Henrik Wergeland
Dette er en litt annerledes fortellerforestilling; det er en resitasjon av et langt episk dikt. Det utkom i en samling Wergeland skrev, som et ledd i arbeidet med å bekjempe den såkalte “jødeparagrafen” i grunnloven. Det er en dramatisk historie om den gamle jøden, Jacob, som kjemper seg vei over fjellet en stormfull julaften. Han kaster bort skreppa si med salgsvarer, for å kunne ta vare på et lite barn han finner, nesten ihjelfrosset, i skogen. Han nektes adgang til det eneste huset i mils omkrets, på grunn av sitt jødiske opphav. Da ekteparet i hytta kommer ut neste dag, finner de jøden, og sin egen lille datter, begge ihjelfrosne. I morens bittert angrende klagesang mot slutten, blir vi minnet om at den kristne og den jødiske gud, er den samme.
Selve resitasjonen tar ca 15 mn. I og med at det er et gammelmodig språk (med kun få og ørsmå moderniseringer uten å endre rytmen) så egner denne forestillingen seg best for voksne.
Jeg kan tilby en lengre forestilling, med en introduksjon og litt samtale først, slik at den blir ca. 40 mn. til sammen. Den kan da tilrettelegges for ungdommer fra ca. 14 år og oppover.
PEER GYNT MED LJABRUSKOLEN juni 2015
I juni 2015 hadde vi to forestillinger på Kolben Kulturhus, Oppegård i forbindelse med Ljabruskolens 30årsjubileum. Jeg hadde ansvar for manus, regi og innstudering.
Ljabruskolen er en Steinerskole for elever med særskilte behov. 33 elever og nesten like mange lærere øvde og improviserte og sang og gjorde taleøvelser og dramaøvelser og sydde kostymer m.m.m. i et år før vi endelig kunne dele prosessen med publikum. (Se referanser.)
Et utvalg av noen andre forestillinger og prosjekter:
Sharing Together
Veldedighetskonserter til inntekt for Kirkens Nødhjelps arbeid for flyktninger i Oslo. 6 Musikere fra ulike kanter av verden. Jeg bidro med tre dikt av tre kvinnelige norske lyrikere. Spillesteder:
Drøbak Kirke 20. nov. 2015
Café de Concert, Oslo 22. nov.
Røde Kors Konferansesenter,Oslo 28. nov.
Voksen Kirke, Oslo 13. des.kl. 12.30
On My Way Home
Forestillinger i forbindelse med eurytmisten Marjorie Taliano Nordås sitt mastergradsarbeid i eurytmi. Jeg bidro med skuespill og resitasjon. Jie Zhang var pianist. Premiere og turné i Norge 2014 og 2015.
Between Silences Boreasensemblet
Dette var en eurytmiforestilling med resitasjon og musikk, utviklet av Brigitte Mathisen. Jeg bidro med resitasjon. Vi turnerte i Norge og Sverige i september 2013.
Milonga med Boreasensemblet
Denne forestillingen var en del av Brigitte Mathisens mastergradsarbeid i eurytmi. Musikk av Astor Piazolla. Jeg bidro med resitasjon av dikt skrevet av Anne Bøe. Premiere på Berle 2. desember 2014. Turné i Norge.
Kurs og dramaprosjekter:
Språkforming i Kollegiet på Steinerskolen på Ås
på deres to planleggingsdager høsten 2015. Dikt og øvelser til inspirasjon for undervisningen. Litt om lærerstemmen og om hvordan resitasjon og drama kan brukes i undervisningen.
Dick Whittington
I juni 2014 hjalp jeg til i kulissene med 6. klasses engelske skuespill på Rudolf Steinerskolen på Nesodden og fikk mange fine tilbakemeldinger.
Språkforming med kollegiet på Rudolf Steinerskolen på Nesodden
De fire siste torsdagene før påske 2014 holdt jeg et kurs for lærerne på Steinerskolen i deres kollegiemøtetid.
Uttalelse fra pedagogisk leder
Torill Agnæss: Kurset var strukturert, tydelig og variert. Vi fikk et levende innblikk også i pedagogiske aspekter ved språket. Kurset inneholdt også tekster og øvelser som vi kan dra nytte av i undervisningen. Alt i alt var kollegiet fornøyd med kurset, og vi kan anbefale henne på det varmeste.
Se referanser for flere tilbakemeldinger.